Sejarah syarikatLadies Corporation Sdn.Bhd. adalah ilham lembaga pengarah wanita korporat. Ladies Corporation Sdn.Bhd ditubuhkan pada bulan Jun 2011 dan dirasmikan pada bulan Ogos 2011. Perniagaan ini bermula dengan modal hanya RM2000.00. Intan Shahidah yang ketika itu bekerja di syarikat yang dimiliki oleh kasut Jimmy Choo sebagai seorang pegawai pemasaran telah dilantik sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat Ladies Corporation Sdn.Bhd. Perniagaan mula menerima pesanan dan menjual kepada kenalan sahaja. Pada bulan Julai 2011, Syarikat Ladies Corporation Sdn.Bhd. langkah di hadapan sebagai pembekal kasut kepada peniaga kecil, pasar malam, dan kasut kedai. Pada masa itu, kasut dipasarkan di produk Amerika.Dengan keyakinan bahawa usaha perniagaan yang mempunyai potensi besar dan mempunyai peluang yang baik, maka lembaga pengarah telah memutuskan untuk tidak meneruskan perkhidmatan mereka di tempat pekerjaan lama mereka dan tertumpu pada kasut perniagaan.


Tiga faktor membantu Ladies Corporation Sdn.Bhd terus hidup dan berkembang maju adalah seperti berikut:

1. Pengetahuan dan pengalaman Ketua Pegawai Eksekutif Intan Shahidah selama 6 tahun dalam bidang pemasaran ,Nur wana selama 5 tahun dalam Bahagian Pentadbiran, Nurain selam 5 tahun dalam bidang Pengurus Bahagian Reka Bentuk Grafik,Nur Shahirah selama 5 tahun dalam bidang Pengurus Bahagian Kewangan, dan Suriyani selama 4 tahun dalam bidang Pengurus Bahagian Sumber Manusia.

2. Komitmen yang diberikan oleh lembaga Syarikat itu.

3. Budaya kerja yang diamalkan


VISI
1) Memenuhi kehendak pengguna
2) Memperkenalkan produk di seluruh dunia

MISI
1)Untuk menampilkan seorang wanita itu tampil dengan lebih bergaya dan mengikut peredaran trend masa kini di Ladies Corporation dan memasuki pasaran di antarabangsa.


AHLI SYARIKAT KAMI


INTAN SHAHIDAH BT MD ISA
KETUA PEGAWAI
EKSEKUTIF 
(CEO)


NURWANA BT MD SUHAINI
PENGURUS
BAHAGIAN PENTADBIRAN


 NURAIN BT SUBOH
PENGURUS  
BAHAGIAN REKA BENTUK 
GRAFIK


NUR SHAHIRA BT ADNAN
PENGURUS
BAHAGIAN KEWANGAN


SURIYANI BT MOD NOR
PENGURUS 
BAHAGIAN SUMBER MANUSIA